whycomputer.com >> Počítačové znalosti >  >> Software

Jak v Photoshopu CS5 převést bitmapu na vektor

Vektorová konverze bitmapy v Photoshopu CS5

Photoshop CS5 neposkytuje tolik vektorových nástrojů jako specializované ilustrátorské programy, ale i tak můžete vytvořit vektorovou verzi rastrového obrázku přímo v Photoshopu. Vrstvy tvarů a výplní pracují s vektorovými cestami, které definují oblasti barvy. K vytvoření vektorové podoby můžete použít nástroje pro kreslení cest nebo výběry, které následně převedete na vektorové objekty.

Kreslení tvarů pomocí pero (Pen)

Krok 1

Vyberte nástroj Freeform Pen a v horní liště aktivujte volbu Shape Layers, aby se kreslené tvary ukládaly jako vektorové vrstvy.

Krok 2

Klikněte na barevný výběr v liště a otevřete Color Picker. Nastavte požadovaný odstín nebo přímo odeberte barvu z obrázku kliknutím na něj.

Krok 3

Táhněte kurzorem a obkreslete oblast barvy. Pro přesnější sledování hran zapněte volbu Magnetic. Můžete kreslit těsně kolem detailu nebo volněji pro volnější interpretaci.

Krok 4

Kreslete další tvary buď na stejnou vrstvu, nebo vytvořte novou. V liště můžete nastavit, zda se nová cesta přidá k existujícím tvarům, odečte je, vytvoří průnik nebo jen ignoruje překrytí.

Vytvořte tvarové vrstvy pro každou významnou barevnou oblast a v panelu Layers upravte jejich pořadí.

Výběry a cesty

Krok 1

Aktivujte nástroj Magic Wand. Nastavte Tolerance – vyšší hodnota zahrne širší spektrum barev, nižší hodnota zúží výběr.

Krok 2

Klikněte na požadovanou barvu. Pokud chcete vybrat všechny výskyty barvy v celém obrázku, zrušte zaškrtnutí Contiguous.

Krok 3

Otevřete panel Paths a z nabídky v pravém horním rohu zvolte Make Work Path. Nastavte Tolerance na minimálně 0,5 px a potvrďte kliknutím na OK.

Krok 4

Dvojklikněte na název Work Path a přejmenujte jej tak, aby odpovídal barvě nebo oblasti, kterou představuje.

Krok 5

Nechte cestu vybranou, otevřete nabídku Layer → New Fill Layer → Solid Color. Zadejte název vrstvy a potvrďte.

Krok 6

V Color Picker vyberte požadovaný odstín nebo přímo klikněte na obrázek v oblasti, kterou jste vybrali nástrojem Magic Wand. Potvrďte a vrstva se vytvoří.

Opakujte postup pro každou barevnou oblast. Pro správné vrstvení podobných barev vytvořte více vrstev se stejným odstínem a uspořádejte je v panelu Layers.

Tipy

  • Nové výplňové vrstvy můžete vytvořit také kliknutím na tlačítko New Adjustment Layer v dolní části panelu.
  • Pro výběr pouze z jedné vrstvy vypněte volbu Sample All Layers a před výběrem klikněte na požadovanou vrstvu v panelu Layers.
  • Namísto plné barvy můžete použít Gradient Fill pro plynulý přechod.
  • Pro export vektorových cest otevřete File → Export → Paths to Illustrator. Export obsahuje pouze cesty, barvy z výplní nejsou uloženy.

Upozornění

  • Při použití nástroje Move na tvarovou nebo výplňovou vrstvu se přesouvá samotná cesta, ne barva výplně.

URL:https://cs.whycomputer.com/Software/100112497.html

Software
  • Jak snížit počet barev v obrázku v programu Malování

    Pro zmenšení velikosti souboru (což je důležité při použití grafiky na webu) nebo pro usnadnění další úpravy je často nutné omezit počet barev v obrázku. V programu Malování to lze provést během několika kliknutí. Postup je podobný ve většině grafických editorů. Kroky Krok 1 Spusťte program Malování

  • Jak vytvořit ořezovou masku v Photoshopu?

    Pokud chcete vložit fotografii do textu nebo nechat grafiku nabýt tvaru libovolného objektu, ořezová maska v Photoshopu je ideální řešení. Ořezová maska se skládá ze dvou vrstev – vrstva s obrázkem (nebo grafikou) je umístěna nad vrstvou masky. Po vytvoření masky jsou viditelné pouze ty části obrázk

Počítačové znalosti © https://cs.whycomputer.com