Počítačové znalosti
Podle zásad komunity Flickr „Nahrávejte jen obsah, který je váš.“ Technicky můžete umožnit ostatním nahrávat snímky do svého účtu – například předáním uživatelského jména a hesla nebo sdílením adresy pro nahrávání e‑mailem. To však představuje velké riziko smazání účtu. Nejbezpečnější a nejvhodnější řešení je vytvořit skupinu, do které mohou všichni přispívat.
Flickr neposkytuje oficiální funkci, která by umožňovala ostatním uživatelům nahrávat obrázky přímo do vašeho fotostreamu. První věta zásad komunity uvádí: „Účty Flickr jsou určeny k sdílení originálních fotografií a videí, které uživatel sám vytvořil.“ Sdílení přihlašovacích údajů (Yahoo!, Google nebo Facebook) dává druhým plný přístup k vašemu účtu a představuje značné bezpečnostní riziko.
Každý uživatel Flickr má jedinečnou adresu „upload by email“, kterou najdete v Settings → Emails & Notifications. Odesláním e‑mailu s přílohami (fotky nebo videa) na tuto adresu se soubory automaticky nahrají do vašeho fotostreamu. Pokud tuto adresu sdílíte, ostatní mohou nahrávat libovolný obsah, což může vést k nevhodným či nechtěným snímkům a zároveň porušuje zásady komunity. Adresa je viditelná jen vám, pokud se rozhodnete ji poskytnout.
Skupiny jsou ideálním způsobem, jak shromažďovat fotografie od přátel na jednom místě. Skupinu můžete nastavit jako veřejnou nebo soukromou, s pozvánkou nebo otevřenou pro všechny. V horní liště klikněte na Groups → Create a Group, vyberte typ skupiny, zadejte název a popis. Po vytvoření můžete pozvat ostatní uživatele Flickr nebo přátele, kteří ještě nemají účet, aby do skupiny přidávali své snímky.
Fotografie můžete nahrávat několika způsoby: přes webové rozhraní, pomocí e‑mailové adresy nebo přes mobilní aplikace pro iOS a Android. Pokud chcete mít kontrolu nad tím, co se objeví na vašem profilu, můžete požádat přátele, aby vám snímky poslali e‑mailem, a poté je nahrát sami – tím si ověříte, že jsou vhodné.
Twitter je sociální síť, kde můžete zveřejňovat vlastní statusy a číst příspěvky ostatních uživatelů.PřehledNa Twitteru nelze sledovat někoho, pokud nejste registrovaný uživatel. Pro sledování musíte mít účet, přihlásit se a na profilu dané osoby kliknout zelené tlačítko „+Sledovat“.SledováníSledová
Kontrola mobilního připojeníOtevřete Nastavení → Mobilní data a ujistěte se, že jsou zapnuté volby Mobilní data a 3G. Pokud jsou vypnuté, přepněte je do polohy Zapnuto.Kontrola Wi‑Fi připojeníV Nastavení → Wi‑Fi zapněte Wi‑Fi a vyberte požadovanou síť. V případě zabezpečené sítě zadejte heslo.Opětov