Počítačové znalosti
Stejně jako u ostatních sociálních sítí, i na Tumblr nejde jenom o křik do prázdna – jde o konverzaci. Ať už máte odpověď na dotaz, nebo chcete přidat svůj názor, můžete na příspěvek reagovat několika způsoby. Reblogování je vždy k dispozici, ostatní možnosti vyžadují splnění určitých podmínek.
1. Klikněte na tlačítko Reblog. Toto tlačítko najdete jak na svém dashboardu, tak na stránce konkrétního příspěvku (musíte být přihlášeni).
2. Do pole pod citovaným textem napište svou reakci. Ve výchozím nastavení se reblog odešle z vašeho hlavního blogu – pokud chcete použít jiný blog, přepněte jej v rozbalovací nabídce ve formuláři.
3. Volitelně přidejte tagy a klikněte na Reblog Post. Reblog se zobrazí jak na vašem blogu, tak pod původním příspěvkem.
1. Na dashboardu klikněte na ikonu bubliny – tlačítko Reply. Toto tlačítko se zobrazí jen u příspěvků, kde jejich autor povolil odpovědi, a jen pokud vás autor sleduje nebo ho sledujete alespoň dva týdny.
2. Do vyskakovacího okna napište odpověď (maximálně 250 znaků).
3. Stiskněte Reply. Odpověď se zobrazí na stránce původního příspěvku vedle tlačítek Lajk a Reblog a bude označena vaším hlavním blogem.
1. V dolní části příspěvku (na dashboardu, na stránce příspěvku i na hlavní stránce blogu) je pole Answer, pokud autor povolil odpovídání.
2. Napište odpověď (maximálně 140 znaků). Přihlášeným uživatelům se odpověď automaticky přiřadí k jejich hlavnímu blogu; pokud nejste přihlášeni, musíte uvést jméno a e‑mail.
3. Klikněte na Answer. Odpověď se zobrazí pod původním příspěvkem ve stejné sekci jako Lajky a Reblogy.
Digitální fotoaparáty se v posledních letech rychle vyvíjejí. Mnoho dnešních digitálních fotoaparátů, webkamer v laptotech i telefonů dokáže kromě fotografií natáčet i video. Pokud jste natočili skvělé video, určitě ho chcete sdílet s přáteli – a pokud máte blog na Tumblr, můžete to udělat během něk
Tumblr nenabízí přímý nástroj pro přesun příspěvků z jednoho blogu na druhý. Přesto můžete své příspěvky snadno zkopírovat na jiný blog, který spravujete pod stejným e‑mailem, pomocí funkce reblogování. Po úspěšném reblogu můžete původní příspěvek smazat. Reblogování vlastního příspěvku Otevřete svů