Počítačové znalosti
Na Twitteru nemůžete uživateli vynutit, aby vás přestal sledovat, ale můžete ho odstranit ze svého seznamu sledujících tím, že mu účet zablokujete. Uživateli se o blokaci neozve, ale vaše tweety se mu již neobjeví ve vyhledávání ani na časové ose. Vaše veřejná časová osa je však stále viditelná všem, včetně blokovaných uživatelů. Pokud chcete někoho odebrat ze seznamu sledovaných bez blokování, stačí ho přestat sledovat.
Otevřete profil daného uživatele, klikněte na šipku vedle ikony ozubeného kolečka v horní liště pod jeho tweety a vyberte možnost Blokovat. Můžete také zvolit Blokovat a nahlásit, čímž odešlete oznámení podpoře Twitteru. Po úspěšném zablokování se tlačítko změní na „Blokováno“.
Na profilu uživatele najděte tlačítko Sleduji. Po najetí myší se změní na Přestat sledovat a barva se změní na červenou. Kliknutím odeberete uživatele ze svého seznamu sledovaných; tlačítko poté zobrazí „Sledovat“.
Stále více lidí svěřuje své osobní údaje sociálním sítím, aniž by si uvědomovali, že tyto informace mohou zůstat někde na internetu. Vyhledávače lidí jako Pipl nebo Spokeo uchovávají podrobné údaje o milionech uživatelů. S vhodnou motivací a online nástroji můžete odhalit dříve neznámé informace o z
Funkce označování na Facebooku přidává sociální rozměr k fotografiím, ale ne vždy chcete, aby vás ostatní mohli označovat a zobrazovat tyto snímky. Ačkoliv nelze zcela zakázat označování, můžete upravit nastavení soukromí tak, aby jen vy viděli fotografie, na nichž jste označeni. Navíc můžete označe