Počítačové znalosti
Funkce označování na Facebooku přidává sociální rozměr k fotografiím, ale ne vždy chcete, aby vás ostatní mohli označovat a zobrazovat tyto snímky. Ačkoliv nelze zcela zakázat označování, můžete upravit nastavení soukromí tak, aby jen vy viděli fotografie, na nichž jste označeni. Navíc můžete označení odstranit, čímž zabráníte dalšímu označení ve stejném příspěvku.
Přihlaste se na Facebook.com.
V pravém horním rohu klikněte na odkaz „Účet“ a v rozbalovací nabídce zvolte „Nastavení soukromí“.
V levém sloupci okna „Nastavení soukromí“ klikněte na odkaz „Vlastní“ a následně na tlačítko „Upravit nastavení“.
Posuňte se dolů k nadpisu „Věci, které ostatní sdílejí“. Vedle položky „Videa a fotky, ve kterých jste označeni“ klikněte na tlačítko „Upravit nastavení“.
V rozevíracím seznamu zvolte „Vlastní úprava“. V sekci „Zobrazit toto“ vyberte možnost „Tito lidé“ a poté nastavte na „Pouze já“. Klikněte na „Uložit nastavení“.
Od této chvíle budete jediní, kdo uvidí fotografie, na nichž jste označeni.
Vyhledávání přátel na FacebookuKrok 1Přihlaste se ke svému účtu na Facebooku pomocí e‑mailu a hesla. Pokud účet ještě nemáte, zaregistrujte se zdarma na facebook.com.Krok 2Do vyhledávacího pole v horní části stránky zadejte jméno hledaného přítele a stiskněte Enter nebo ikonu lupy.Krok 3Prohlédněte
Facebook nabízí několik způsobů, jak komunikovat. Kromě přidávání lidí jako přátel můžete vytvářet stránky i skupiny. Stránky slouží spíše k jednostrannému sdílení informací – jsou určeny firmám, spisovatelům, celebritám apod. Skupiny naopak umožňují uživatelům se stejnými zájmy navzájem komunikovat