Počítačové znalosti
Když vás někdo na Facebooku zablokuje, nemůžete na jeho zdi psát, zahájit konverzaci, označit ho na fotkách ani ho najít ve vyhledávání. Blokování funguje oboustranně – i osoba, která vás zablokovala, ztrácí stejné možnosti. Tuto osobu však může odblokovat a tím vám obnoví přístup.
Chcete-li zajistit, aby zůstala blokována i po jejím případném odblokování, můžete tak učinit jen v případě, že znáte e‑mailovou adresu, pod kterou účet používá.
V horní modré liště Facebooku klikněte na ikonu zámku. Jedná se o zkratku k důležitým nastavením soukromí.
Vyberte možnost „Jak zablokovat někoho, kdo mě obtěžuje“ a otevře se formulář pro blokování.
Do pole zadejte e‑mailovou adresu uživatele, kterého chcete zablokovat, a klikněte na „Blokovat“. Přestože pokyny umožňují zadat i jméno, v tomto případě to nefunguje, protože vás již blokoval.
ÚvodFiremní IT oddělení často blokují Facebook a další sociální sítě přímo na úrovni firewallu, aby zabránila zaměstnancům v jejich používání. Většinou blokují jen doménu, aniž by kontrolovaly přenášená data. To umožňuje chytrému uživateli obejít omezení tím, že firewall přesvědčí, že navštěvuje pov
Funkce označování na Facebooku přidává sociální rozměr k fotografiím, ale ne vždy chcete, aby vás ostatní mohli označovat a zobrazovat tyto snímky. Ačkoliv nelze zcela zakázat označování, můžete upravit nastavení soukromí tak, aby jen vy viděli fotografie, na nichž jste označeni. Navíc můžete označe