Počítačové znalosti
Označování na Facebooku umožňuje nasměrovat příspěvek konkrétním osobám. Pokud omylem označíte někoho na fotografii, kterou nechcete, můžete označení odstranit z původního příspěvku. Ostatní uživatelé, kteří mají oprávnění příspěvek zobrazit, ho stále uvidí, ale sníží se šance, že se označená fotografie objeví na jejich časové ose. Pokud jste označení přidali v sdíleném příspěvku, musíte příspěvek smazat a znovu jej sdílet bez označení.
Vyhledejte příspěvek, ze kterého chcete odstranit označení, a přejděte myší nad něj.
Klikněte na ikonu tužky a v rozbalovací nabídce zvolte „Smazat…“. Potvrďte kliknutím na tlačítko „Smazat“.
Otevřete původní příspěvek, který jste sdíleli, a klikněte na tlačítko „Sdílet“. Příspěvek tak zveřejníte znovu bez předchozích označení.
Najděte fotografii, na které je osoba označena, a klikněte na ni.
V dolní části fotografie klikněte na tlačítko „Upravit označení“ (nebo „Tag Photo”).
Najděte jméno osoby, kterou chcete odstranit, přejděte nad ním myší a zvolte „Odstranit označení“. Poté klikněte na „Hotovo“.
Na své časové ose klikněte na tlačítko „Protokol aktivit“.
V postranním panelu protokolu vyberte odkaz „Fotky“.
Zaškrtněte políčka u všech fotografií, ze kterých chcete odstranit označení.
Klikněte na tlačítko „Nahlásit/Odebrat označení“ a potvrďte, že chcete označení odstranit.
Facebook aplikace pro iPhone je úzce propojena s iOS, takže můžete snadno nahrávat fotky buď z knihovny, nebo přímo z fotoaparátu. Nahrané obrázky se automaticky uloží do alba „Mobile Uploads“ a zobrazí se na vaší zdi.Krok za krokemKrok 1Na domovské obrazovce iPhone klepněte na ikonu Facebook. Pokud
Funkce označování na Facebooku přidává sociální rozměr k fotografiím, ale ne vždy chcete, aby vás ostatní mohli označovat a zobrazovat tyto snímky. Ačkoliv nelze zcela zakázat označování, můžete upravit nastavení soukromí tak, aby jen vy viděli fotografie, na nichž jste označeni. Navíc můžete označe