Počítačové znalosti
Jako zakladatel skupiny na Facebooku jste automaticky jejím administrátorem. To vám umožňuje kdykoli odebrat členy, kteří porušují pravidla nebo nesouhlasí s cílem skupiny. Navíc můžete daného uživatele trvale zablokovat, aby se do skupiny nemohl vrátit.
Otevřete svou skupinu a přejděte na kartu O skupině. V sekci „Najít člena“ klikněte na rozbalovací nabídku a zvolte Všichni členové, abyste zobrazili úplný seznam.
Procházejte seznam, najděte člena, kterého chcete odstranit, a klikněte na ikonu ozubeného kolečka pod jeho jménem. V zobrazené nabídce zvolte Odstranit ze skupiny.
V potvrzovacím okně můžete zaškrtnout políčko Trvale zakázat. Pokud toto políčko zaškrtnete, uživatel už skupinu nevyhledá ani se v ní neobjeví v novinkách. Pokud jej nezaškrtnete, může si požádat o opětovné připojení.
Potvrďte kliknutím na Potvrdit. Člen bude okamžitě odebrán.
Funkce označování na Facebooku přidává sociální rozměr k fotografiím, ale ne vždy chcete, aby vás ostatní mohli označovat a zobrazovat tyto snímky. Ačkoliv nelze zcela zakázat označování, můžete upravit nastavení soukromí tak, aby jen vy viděli fotografie, na nichž jste označeni. Navíc můžete označe
Facebook nabízí několik způsobů, jak komunikovat. Kromě přidávání lidí jako přátel můžete vytvářet stránky i skupiny. Stránky slouží spíše k jednostrannému sdílení informací – jsou určeny firmám, spisovatelům, celebritám apod. Skupiny naopak umožňují uživatelům se stejnými zájmy navzájem komunikovat