whycomputer.com >> Počítačové znalosti >  >> Sociální média

Dostanou přátelé oznámení, když je odeberete na Facebooku?

I když chcete, aby vaši přátelé věděli, kdy jim posíláte zprávy nebo je označujete na fotkách, odebrání přátelství může být nepříjemné, pokud by k tomu přišlo oficiální oznámení od Facebooku. Facebook nabízí nástroje, které chrání soukromí bez nutnosti oficiálního odebrání přátelství. I když Facebook neinformuje uživatele o odebrání nebo blokování, může to být pro druhou stranu poznatelné.

Odebrání přátelství

Když někoho odeberete z přátel, nedostane žádné oznámení. Osoba bude odstraněna z vašeho seznamu přátel a její přístup k vašemu profilu, fotkám a příspěvkům bude omezen. Stále může vidět váš veřejný obsah a zjistit, že jste stále aktivní na Facebooku. Odebrání je oboustranné – vy také zmizíte z jejího seznamu přátel. I bez oznámení může druhá osoba zjistit, že už není vaším přítelem, například když už nevidí váš profil v novinkách nebo vás nenajde ve svém seznamu přátel.

Blokování

Při blokování uživatel také neobdrží žádné oznámení. Blokování je přísnější než odebrání – blokovaná osoba nemůže vidět žádný váš obsah ani zjistit, že na Facebooku stále existujete. Je to také oboustranné: vy už nebudete mít přístup k jejímu obsahu. Blokování neomezuje veškerou komunikaci, například ve skupinách nebo aplikacích. Pro blokovanou osobu je obtížnější zjistit, že byla zablokována, protože vás jednoduše nenajde; může si dokonce myslet, že jste z Facebooku odešli.

Seznamy přátel

Namísto odebrání můžete použít seznamy přátel k omezení viditelnosti obsahu. Vytvořte si například seznam „Nejbližší přátelé“ pro osoby, se kterými chcete sdílet vše, a „Známí“ pro méně úzké kontakty. Seznam „Omezení“ je určen pro lidi, se kterými chcete zůstat přáteli, ale chcete skrýt většinu svého obsahu. Přátelé nejsou při zařazení do seznamu upozorněni.

Volba publika

Při publikování příspěvků použijte nástroj výběru publika, abyste určili, kdo váš obsah uvidí. Možnosti zahrnují „Veřejné“, „Přátelé“, „Jen já“ a „Vlastní“. V rozbalovacím menu se zobrazí i vámi vytvořené seznamy přátel. Váš obsah bude sdílen jen s vybranými uživateli a nikdo nedostane oznámení o změně nastavení.


URL:https://cs.whycomputer.com/social-media/100108904.html

Sociální média
  • Jak skrýt svůj profil na Facebooku před lidmi, kteří vás hledají

    Omezení počtu lidí, kteří vás mohou najít na Facebooku, pomáhá zabránit nechtěným žádostem o přátelství. Využijte nastavení soukromí a zabráníte tak ne‑přátelům, aby vás vyhledávali, a můžete také blokovat konkrétní uživatele, aby vás vůbec neviděli. O změně nastavení ani o blokování není ostatním u

  • Zůstane Facebook přihlášený po zavření prohlížeče?

    Pokud jste někdy nechtěně nechali svůj účet na Facebooku přihlášený na veřejném počítači – například v knihovně nebo v kampusovém centru – pravděpodobně znáte nepříjemné následky. Bez výjimek se můžete setkat s trapnými fotografiemi, nechtěnými změnami profilu či nepřesnými statusy. Zda vás Facebook

Počítačové znalosti © https://cs.whycomputer.com