whycomputer.com >> Počítačové znalosti >  >> Sociální média

Jak poznat, že vás někdo na Facebooku odstranil ze seznamu přátel?

Odstranění přátel na Facebooku

Když na Facebooku zrušíte přátelství s někým, dotyčný neobdrží žádnou upozornění. Pokud s danou osobou na síti nekomunikujete často, pravděpodobně si ani neuvědomí, že jste přátelství ukončili. Uživatelé, které jste odstranili, mohou po čase zjistit, že už nevidí všechny vaše příspěvky nebo informace na vašem profilu.

Jak odstranit přátele

Odstranit můžete libovolného ze svých kontaktů tak, že navštívíte jeho profil, otevřete rozbalovací nabídku „Přátelé“ a zvolíte možnost „Odstranit z přátel“. Stejnou funkci najdete i na své vlastní stránce „Přátelé“, kde u každého kontaktu vidíte podobnou nabídku. Ani vy, ani druhá osoba nedostanete žádné oznámení o ukončení přátelství.

Co se změní

Po odstranění přátelství dotyčný nedostane žádné upozornění. Může si však všimnout, že vaše příspěvky už se nezobrazují v jeho novinkách, a že už nemá přístup k příspěvkům, které jsou nastavené jen pro přátele. Příspěvky a fotky, ve kterých jste označeni společnými přáteli, se mohou i nadále objevovat v jeho novinkách – záleží na nastavení soukromí konkrétního příspěvku.

Jaké náznaky může druhá osoba zaznamenat

Existují i drobné signály, které mohou odhalit, že jste byli odstraněni ze seznamu přátel: při návštěvě vašeho profilu se místo tlačítka „Přátelé“ zobrazí „Přidat mezi přátele“. Navíc už nejste vidět na jeho seznamu přátel ani v seznamu společných přátel. Zda a kdy si tyto změny všimne, závisí na tom, jak často Facebook používá a kolik má sám přátel.

Nastavení soukromí příspěvků

Při každém zveřejnění nového obsahu (status, check‑in, fotka) se zobrazí rozbalovací menu, kde můžete zvolit, kdo příspěvek uvidí. Pokud jej nastavíte jako veřejný, uvidí ho kdokoli na Facebooku, i když už nejste jeho přáteli. Pokud je většina vašich příspěvků veřejná, lidé, které jste odstranili, si pravděpodobně příliš neuvědomí rozdíl při prohlížení vašeho profilu.


URL:https://cs.whycomputer.com/social-media/100112210.html

Sociální média
  • Jak zjistit, zda jste někoho smazali na Facebooku

    Jak zjistit, zda jste někoho smazali na FacebookuFacebook umožňuje spojovat se s přáteli, rodinou i kolegy. Přátele můžete rozdělovat do skupin, které vidí jen vy. Někdy se však stane, že v nesprávném menu omylem odstraníte někoho ze seznamu přátel, nebo jen skryjete jeho příspěvky a myslíte si, že

  • Je možné založit účet na Facebooku bez e‑mailu?

    Facebook je nejrozšířenější sociální síť na světě, která k srpnu 2011 evidovala více než 500 milionů aktivních uživatelů. Pro vytvoření nového účtu je nutné zadat osobní údaje, mezi nimi i platnou e‑mailovou adresu. Facebook neumožňuje registraci bez potvrzeného e‑mailu, protože je klíčový pro zabez

Počítačové znalosti © https://cs.whycomputer.com