Počítačové znalosti
Šedě zobrazené jméno kontaktu na Skype obvykle znamená, že vás daný uživatel zablokoval. Kontakt můžete i nadále vidět ve svém seznamu, ale po jeho blokování přestáváte existovat pro něj. Skype mezi vámi vytvoří „zeď“, takže nevidíte, zda je online, a on vás také nevidí.
Když na Skype zablokujete někoho – nebo vás někdo zablokuje – oba se chováte jako cizí lidé. Nemůžete vidět stav přítomnosti druhé strany a ona vás také nevidí. O blokování nedostanete žádné oznámení, ani nikdo jiný.
Po zablokování je vaše jméno odstraněno z jejího seznamu kontaktů, takže už nikdy neuvidí, zda jste online. Vy si tento kontakt můžete ponechat ve svém seznamu neomezeně dlouho, ale on vám nebude zobrazovat svůj stav, dokud vás neodblokuje.
Úvod Twitter funguje jako jednoduchý e‑mailový systém. Přicházející přímé zprávy (DM) se zobrazí v doručené poště a jsou označeny jako nepřečtené, dokud je neotevřete. Naopak Twitter neinformuje o tom, kdy byla vámi odeslaná zpráva přečtena. Nepřečtené DM Pokud máte v inboxu nepřečtenou zprávu, ikon
Po zablokování uživatele na Skype ztratí možnost s vámi komunikovat jakýmkoli způsobem. Zablokovaná osoba nevidí váš stav online a nemůže vám posílat zprávy ani volat. Ostatní kontakty ve vašem seznamu vás nadále vidí a mohou s vámi komunikovat. Co blokování na Skype provádí Blokování je diskrétní f