Počítačové znalosti
Když vás už Facebook nebaví a chcete se definitivně odpojit, můžete svůj účet smazat. Tento krok trvale odstraní váš profil a data z Facebooku a po dokončení už není možné účet obnovit.
Navštivte stránku Smazat můj účet. Pokud nejste přihlášeni, budete vyzváni k přihlášení. Po přečtení upozornění klikněte na tlačítko „Smazat můj účet“. V zobrazeném okně zadejte své heslo, vyplňte CAPTCHA a potvrďte kliknutím na „OK“. Vaše údaje se okamžitě skryjí před ostatními uživateli. Následující výzva vás informuje, že účet byl deaktivován – to však ještě není trvalé smazání.
Facebook vám poskytuje 14‑denní lhůtu, během které můžete svůj názor změnit. Pokud se během těchto dvou týdnů znovu přihlásíte, můžete účet obnovit. Pokud se nepřihlásíte, po uplynutí lhůty bude účet trvale smazán.
Deaktivace není totéž jako smazání. Při deaktivaci je váš profil skrytý, ale veškerá data – fotky, zprávy a další informace – zůstávají na serverech. Kdykoliv se rozhodnete, můžete svůj účet opět aktivovat pouhým přihlášením.
Smazání je nevratné. Po uplynutí 14‑denní výpovědní lhůty už není možné účet obnovit ani přistupovat k uloženým datům.
Pokud máte obavy o soukromí svých údajů, můžete svůj účet na Facebooku smazat natrvalo. Po trvalém smazání již nebude možné účet znovu aktivovat ani získat přístup k žádnému obsahu – přátelům, zprávám, fotografiím a dalším informacím. Alternativou je deaktivace, která účet pouze dočasně skryje před
Facebook a Google patří mezi nejnavštěvovanější stránky na světě. Pravděpodobně už máte účet na Facebooku nebo na něj tlačí přátelé a rodina. Pokud ještě nemáte Google účet, můžete si jej zdarma vytvořit a získat okamžitý přístup k nástrojům jako Gmail, Kalendář, Blogger nebo Google Alerts. Propojen