Počítačové znalosti
Máte spoustu přátel na Facebooku a ne všimnete si, když vás někdo odstraní ze seznamu přátel. Může se jednat o odfrendování, deaktivaci účtu nebo o blokování. Facebook neukazuje podrobnosti o stavu účtu ostatních uživatelů, ale můžete zjistit, zda vás daná osoba odfrendovala, deaktivovala účet nebo vás zablokovala, pokud zkontrolujete, zda je profil viditelný pro vás i pro společné přátele.
Přihlaste se ke svému účtu na Facebooku.
Do vyhledávacího pole v horní části stránky zadejte jméno osoby, kterou chcete prověřit, a klikněte na ikonu lupy.
Na výsledkové stránce zvolte filtr „Lidé“ na levé straně. Bez tohoto filtru se vám mohou zobrazovat také stránky, skupiny a aplikace, což výsledky zaměří.
Prohledejte seznam výsledků. Pokud osobu najdete, pravděpodobně vás odfrendovala. Pokud ji nevidíte, její profil je pro vás nedostupný – buď byl deaktivován, nebo vás zablokoval.
Pokud jste osobu v výsledcích nenašli, klikněte na logo Facebooku v levém horním rohu a vraťte se na hlavní kanál. Projděte si svůj news feed a hledejte zmínky o této osobě – například označení na fotografiích nebo poznámky od společných přátel. Pokud takové příspěvky najdete, jedná se o blokování a účet je stále aktivní.
Pokud žádné zmínky nenajdete, obraťte se na společné přátele a zjistěte, zda oni osobu stále vidí. Pokud ji vidí, je pravděpodobně zablokovaná. Pokud ne, pravděpodobně deaktivoval svůj účet.
Pokud máte obavy o soukromí svých údajů, můžete svůj účet na Facebooku smazat natrvalo. Po trvalém smazání již nebude možné účet znovu aktivovat ani získat přístup k žádnému obsahu – přátelům, zprávám, fotografiím a dalším informacím. Alternativou je deaktivace, která účet pouze dočasně skryje před
Facebook a Google patří mezi nejnavštěvovanější stránky na světě. Pravděpodobně už máte účet na Facebooku nebo na něj tlačí přátelé a rodina. Pokud ještě nemáte Google účet, můžete si jej zdarma vytvořit a získat okamžitý přístup k nástrojům jako Gmail, Kalendář, Blogger nebo Google Alerts. Propojen