Počítačové znalosti
Facebooková stránka se deaktivuje automaticky spolu s účtem, ke kterému patří. Dokud není účet znovu aktivován, není možné získat žádné informace – ani fotografie, videa ani příspěvky – z této stránky.
Když deaktivujete svůj Facebookový účet, deaktivuje se i přidružená stránka a okamžitě zmizí z veřejného vyhledávání. Stránky jsou veřejné, ale jsou vázány na konkrétní účet. Při deaktivaci jsou vaše data (fotky, videa, nastavení profilu a zabezpečení) uložena, avšak jsou skryta před ostatními uživateli, dokud účet neaktivujete znovu. Deaktivace je určena spíše jako dočasný krok – pokud ji neprovedete současně se stránkou, ostatní (včetně vašich přátel) mohou nadále získávat informace z stránky.
Deaktivaci můžete provést kdykoliv:
Po opětovném přihlášení se vaším uživatelským jménem a heslem se automaticky aktivuje i vaše stránka. Není potřeba žádný zvláštní proces. Pokud si nepamatujete přihlašovací údaje, použijte odkaz „Zapomněli jste heslo?“ a postupujte podle instrukcí pro resetování.
Deaktivace vašeho účtu neodstraní stránku, pokud má další administrátory. Administrátoři mohou měnit nastavení, publikovat obsah a tím umožnit ostatním získávat informace i po vaší deaktivaci. Proto je důležité zkontrolovat, zda stránka nemá další aktivní správce, pokud chcete, aby zůstala skutečně nedostupná.
Facebook je jednou z nejpopulárnějších sociálních sítí, s více než 500 milióny aktivních uživatelů (údaje z roku 2010). Pokud ještě nejste členem, pravděpodobně jste narazili na profil známého při vyhledávání, ale nemohli jste jej zobrazit. Pro prohlížení cizích profilů se musíte nejprve zaregistrov
Facebook je sociální síť s více než 500 miliony aktivních uživatelů, z nichž denně přihlásí přibližně polovinu. Pro některé uživatele se účet postupně stává zbytečným, rozptylujícím nebo už nepřináší radost. V takovém případě je možné účet buď deaktivovat, nebo jej trvale smazat. Deaktivace účet pou