Počítačové znalosti
Navrhování přátel na Facebooku bylo užitečné, když jste se na platformu teprve seznamovali, ale po naplnění seznamu může působit jako rušivý prvek. I když byste si přáli tuto funkci vypnout, jedná se o nedílnou součást služby, která slouží Facebooku k shromažďování a analýze dat.
Návrhy lidí, které můžete znát, jsou zabudovanou součástí rozhraní Facebooku – podobně jako reklamy nebo váš news feed. Nelze je úplně zakázat; Facebook je může zobrazovat nebo skrývat, ale službu vypnout nelze.
Facebook nevyužívá jenom platformu ke spojování lidí, ale aktivně sbírá a zpracovává data, která během používání vytvoříte. Díky obrovskému množství informací od miliard uživatelů může provádět komplexní analýzu sociální sítě, předpovídat vaše zájmy, chování a sílu vztahů s ostatními přáteli.
Výsledky těchto analýz slouží k výběru příběhů, které se vám zobrazí ve feedu, a k výběru reklam, na které je nejpravděpodobnější, že kliknete. Přesnější cílení zvyšuje jak vaše uživatelské zkušenosti, tak i příjmy Facebooku.
Každý navržený kontakt pomáhá Facebooku zdokonalovat algoritmy, které předpovídají, kdo by mohl být vaším potenciálním přítelem. Každé nové spojení navíc rozšiřuje množství dat, která může společnost analyzovat, a tím zvyšuje přesnost svých předpovědí.
Jak zjistit, zda jste někoho smazali na FacebookuFacebook umožňuje spojovat se s přáteli, rodinou i kolegy. Přátele můžete rozdělovat do skupin, které vidí jen vy. Někdy se však stane, že v nesprávném menu omylem odstraníte někoho ze seznamu přátel, nebo jen skryjete jeho příspěvky a myslíte si, že
Po natočení a nahrání videa na YouTube si pravděpodobně všimnete, že diváci zanechávají ke svému videu komentáře. Mnoho tvůrců se ptá, zda je možné komentáře zakázat. YouTube vám umožňuje rozhodnout, zda k vašemu videu budou moci lidé psát, a nastavení je velmi jednoduché. O YouTube YouTube je bezpl