Počítačové znalosti
V nastavení svého Facebooku najdete sekci Aktivní relace, která ukazuje, odkud byl váš účet naposledy přístupován. Uvidíte přibližnou polohu, typ zařízení, datum a čas přístupu a také IP adresu. Pokud některou relaci nepoznáváte, můžete ji okamžitě ukončit.
V pravém horním rohu klikněte na ikonu ozubeného kola, otevře se rozbalovací nabídka Účet. Zvolte Nastavení účtu a následně klikněte na Zabezpečení, kde se zobrazí stránka nastavení zabezpečení.
Vyberte Aktivní relace. Zobrazí se seznam všech aktuálních přihlášení. Najděte podezřelou relaci a přejetím myší nad položkou Umístění se zobrazí použita IP adresa. Další informace, jako Poslední přístup a Typ zařízení, vám pomohou určit, zda šlo o vás nebo o někoho jiného.
Pro ukončení relace klikněte na modré tlačítko Ukončit aktivitu u dané položky. Po potvrzení zmizí dané místo ze seznamu aktivních relací. Po dokončení klikněte na tlačítko Zavřít.
Pokud máte obavy o soukromí svých údajů, můžete svůj účet na Facebooku smazat natrvalo. Po trvalém smazání již nebude možné účet znovu aktivovat ani získat přístup k žádnému obsahu – přátelům, zprávám, fotografiím a dalším informacím. Alternativou je deaktivace, která účet pouze dočasně skryje před
Facebook a Google patří mezi nejnavštěvovanější stránky na světě. Pravděpodobně už máte účet na Facebooku nebo na něj tlačí přátelé a rodina. Pokud ještě nemáte Google účet, můžete si jej zdarma vytvořit a získat okamžitý přístup k nástrojům jako Gmail, Kalendář, Blogger nebo Google Alerts. Propojen