whycomputer.com >> Počítačové znalosti >  >> Software

Jak používat Adobe InDesign pro komiksy

Co budete potřebovat

  • Počítač
  • Software Adobe InDesign
  • Digitální obrázky panelů komiksu

Rozvržení komiksu v Adobe InDesignu

Spusťte InDesign a v úvodní obrazovce zvolte Document → Create New. Nastavte velikost stránky a počet stránek. Počet stránek můžete kdykoli doplnit nebo odebrat.

Otevřete paletu Layers a klikněte na A‑Master. Na hlavní stránce můžete umístit prvky, které se mají opakovat na všech nebo na vybraných stránkách – typicky čísla stránek a záhlaví.

Vyberte Text Tool, vytvořte textové pole na místě, kde má být číslo stránky, a zvolte Type → Insert Special Character → Markers → Current Page Number. Tím se na každé stránce automaticky zobrazí správné číslo.

Přidejte další opakující se text nebo grafiku a vraťte se do palety Layers, kde kliknete na první skutečnou stránku pod hlavní stránkou.

Pomocí nástrojů Frame a Text vytvořte rámečky pro obrázky a text. Pokud znáte přesné rozměry panelů, můžete je zadat dvojklikem a nastavením požadovaných rozměrů. Jinak se obrázek přizpůsobí velikosti rámečku.

Obrázky vložte pomocí File → Place a klikněte do příslušného rámečku. Velikost upravte nástrojem Direct Selection Tool a rámeček přizpůsobte obsahu volbou Fitting → Fit Frame to Content.

Vložený text vytvořte v nových textových polích uvnitř rámečků. Písmo, velikost a barvu měňte v paletě Character (Window → Type & Tables → Character, pokud není viditelná).

Pro pozadí textových rámečků použijte paletu Swatches, přepněte na „Fill“ a vyberte požadovanou barvu.

Hotový komiks uložte volbou File → Save As nebo průběžně pomocí File → Save.

Tipy

Pro snadnější zarovnání zapněte View → Grids & Guides → Smart Guides. InDesign vám zobrazí vodící čáry, když se hrany objektů shodují.

Upozornění

Při úpravě vložených obrázků vždy používejte Direct Selection Tool. Nástroj Selection Tool může způsobit nechtěné změny rámečků.


URL:https://cs.whycomputer.com/Software/100118123.html

Software
  • Jak vytvořit kontaktní list v Adobe CS4

    Do doby vydání Adobe Photoshop CS4 bylo možné vytvářet kontaktní listy přímo v tomto programu. S verzí CS4 byla tato funkce přesunuta do Adobe Bridge CS4, aby byla dostupná i pro ostatní aplikace Creative Suite, např. Illustrator. Proces je nyní jednodušší a výsledné listy lze uložit jako PDF nebo p

  • Jak používat Excel při auditu

    Excel poskytuje auditorům širokou škálu užitečných funkcí. Možnost vložit data do tabulky a provádět různé testy a analýzy činí z Excelu silný nástroj pro audit. Je snadno ovladatelný a dostupný téměř všem auditorům. Mezi typy analytických testů, které lze v Excelu provést, patří Benfordův zákon, ho

Počítačové znalosti © https://cs.whycomputer.com