Počítačové znalosti
Co je Facebook a proč ho používatFacebook patří mezi nejpopulárnější sociální sítě na světě a spojuje miliony uživatelů po celém světě. Díky němu můžete snadno zůstat v kontaktu s rodinou, přáteli i k
Samsung Galaxy Tab 4 Nook používá upravenou verzi Androidu, takže je kompatibilní s řadou aplikací dostupných v obchodech.Nejjednodušší cesta je využít nativní aplikaci Nook Shop, která vám umožní stá
Chcete-li změnit zobrazované jméno na Facebooku, stačí projít několik jednoduchých kroků. Po změně bude nové jméno na vašem profilu viditelné po dobu 60 dnů, proto si jej zvolte promyšleně – aby vás p
Možná se vám to stalo: otevřeli jste aplikaci Instagram, zadali uživatelské jméno a heslo a zjistili, že je účet deaktivovaný. Instagram může účet deaktivovat z různých důvodů a v závislosti na příčin
Vytvoření Facebook stránkyPodle podmínek Facebooku nesmíte používat osobní profil k obchodním aktivitám. Vytvořte si veřejnou Facebook stránku pro svůj produkt nebo značku. V sekci Pages zvolte typ „M
ÚvodPokud máte dva Facebook účty, můžete jeden z nich uzavřít (deaktivovat nebo smazat) aniž by to ovlivnilo druhý. Uzavření účtu může mít dopad na stránky, které spravujete, pokud jste jediným správc
Facebook a lokalizační služby Když někdo nahraje fotografii na Facebook, může (a často i) přidat místo, kde byla pořízena, pomocí funkce Facebook Location Services. Pokud autor fotky zadal místo, zobr
Když zveřejníte status na Facebooku, zobrazí se na vaší časové ose v opačném chronologickém pořadí – nejnovější příspěvek je nahoře. Facebook však umožňuje rychle vyhledat i starší příspěvky na vaší v
Účty na Facebooku: smazání vs. deaktivaceFacebook nabízí dvě možnosti, jak hromadně odstranit svůj obsah: trvalé smazání účtu a dočasnou deaktivaci. Trvalé smazání kompletně vymaže vše, co jste kdy na
Facebook může získat polohu autora příspěvku buď z GPS v jeho telefonu, nebo z připojení k Wi‑Fi routeru počítače, ze kterého byl příspěvek odeslán. Pokud si uživatel zvolí přidat svou polohu, zobrazí
ÚvodAbyste mohli vyhledávat uživatele, používat aplikace nebo se zapojit do skupin, potřebujete účet na Facebooku. Přesto můžete výrazně omezit, kdo o vás ví.Nejvyšší úroveň soukromí1. Klikněte na iko
Jak smazat alba na FacebookuAlba na Facebooku můžete odstranit přímo ze seznamu alb na svém profilu. Po smazání alba zmizí i všechny fotky, které obsahuje, a není možné je obnovit.Postup mazání albaOt
26. dubna 1964 představila společnost Bell Telephone první mezikontinentální videohovor – spojení mezi výstavištěm Světové výstavy v New Yorku a zábavním parkem Disneyland v Anaheimu. Za tři minuty vi
Facebook je skvělý nástroj pro udržování kontaktu s přáteli a rodinou po celém světě, ale může být také zneužit k sledování lidí, se kterými nesdílíte tak úzký vztah. Pokud vás zajímá, kdo se dívá na
Facebook vám umožňuje nastavit oznámení pro téměř každou aktivitu na platformě. Pokud však zapnete mnoho upozornění, můžete být zahlceni zprávami. Oznámení můžete spravovat přímo ze svého profilu. Chc
Jak zabránit Googlu zobrazovat váš profil na FacebookuGoogle prohledává veřejně přístupné stránky a vytváří výsledky vyhledávání. Pokud máte na Facebooku veřejný obsah, může se objevit ve výsledcích G
Facebook umožňuje komukoli prohlížet veřejné části profilů uživatelů. Pokud nejste přihlášeni, můžete vidět pouze profilový obrázek, úvodní fotografii a případně seznam stránek, které uživatel líbí. P
Pomocí neviditelných znaků můžete do textových polí na webových stránkách, například na Facebooku, vložit prázdný text. Nejprve najděte takový znak v nástroji Mapa znaků ve Windows, zkopírujte jej do
Chcete-li při prohlížení zpravodajského kanálu zachovat větší soukromí, musíte skrýt svou přítomnost na Facebooku. Vypnutí chatu, zvýšení úrovně soukromí a nastavení publika jsou jednoduché způsoby, j
Obnovení obchodní stránky na Facebooku po deaktivaci účtuKdyž deaktivujete svůj osobní účet na Facebooku, jsou okamžitě deaktivovány i všechny vaše firemní stránky. Po opětovném aktivování účtu se tyt
Každý si může vytvořit anonymní účet na Facebooku, ale skrytí polohy v profilu nezmění digitální stopu, kterou při každém přihlášení zanecháváte. Facebook zaznamenává nejen každý příspěvek, ale také I
Používáte-li aplikaci Facebook pro Android, můžete nejen sdílet statusy, ale také snadno spravovat své fotky – smazat jednotlivé snímky či celé albumy. I když v aplikaci nevidíte tlačítko „Smazat“, st
Facebook nabízí řadu nastavení zabezpečení a soukromí, pomocí nichž můžete své stránky a skupiny učinit naprosto soukromými. Můžete omezit věkovou skupinu, zakázat ostatním příspěvky na vaší stránce n
Instagram vám umožňuje sdílet fotky s rodinou a přáteli okamžitě po pořízení a zároveň dává ostatním možnost komentovat. Když někdo napíše komentář, můžete na něj reagovat přímo v aplikaci. Instagram
Jak dočasně deaktivovat účet na FacebookuPokud si přejete, aby vás konkrétní lidé na Facebooku nemohli najít – alespoň na určitý čas – můžete svůj účet deaktivovat. Po deaktivaci zmizí váš profil z vy
Existuje několik způsobů, jak získat vtipy, které budou automaticky doručeny do vašeho mobilního telefonu. Můžete se přihlásit k odběru e‑mailových nebo SMS zpráv, používat specializované aplikace, ne
Facebook automaticky ořezává obrázky, které jsou příliš velké pro zobrazení. Jediný způsob, jak zabránit tomuto ořezu a zachovat původní kvalitu, je upravit rozměry obrázku podle přesných požadavků Fa
Netflix zavedl možnost vytvořit až pět samostatných uživatelských profilů na jednom účtu již v srpnu 2013. Tím se usnadňuje sdílení účtu mezi více lidmi – každý si může uchovat vlastní historii sledov
Můžete si na svůj časový pás Facebooku přidat odpočítávání, aby jste i vaši přátelé sledovali, kolik času zbývá do důležité události. K tomu existuje několik aplikací – vyberete si tu, která nejlépe o
ÚvodFacebook umožňuje vytvořit památné stránky, kde mohou přátelé a rodina vyjádřit soustrast a sdílet vzpomínky na zesnulého. Existují dvě hlavní možnosti: převést existující profil na památnou strán
Jak Facebook řadí přátele v chatuFunkce Chat na Facebooku se vyvinula ze statického seznamu do postranního panelu, který se neustále aktualizuje podle vaší poslední aktivity. Díky novým algoritmům můž
Podle výzkumu týmu z Vídenské univerzity jsou obavy o soukromí jedním z hlavních důvodů, proč uživatelé opouštějí Facebook. Tyto obavy nejsou neopodstatněné – cizí lidé vás mohou snadno najít a přátel
Sdílet projektové soubory Windows Live Movie Maker (WLMP) na Facebooku je snadné díky vestavěné funkci sdílení, která propojí váš účet Windows Live s Facebookem. Po propojení můžete video nahrát přímo
Facebook umožňuje podrobnou kontrolu soukromí vašeho profilu – můžete omezit, kdo vidí vaše příspěvky, vyžadovat schválení přihlášení nebo blokovat konkrétní uživatele. Pokud však chcete, aby byl váš
Vkládání přehrávače YouTube videa na stránku Facebook se liší od vkládání na osobní web, protože Facebook uživatelům neukazuje svůj zdrojový kód. Google, který YouTube vlastní a spravuje, usnadňuje sd
Zobrazení vlastního přátelství Přihlaste se ke svému účtu na Facebooku. Přejděte na profil vašeho přítele. U horního obrázku klikněte na ikonu ozubeného kola a vyberte "Zobrazit přátelství"
Co je Facebooková mezipaměť? Facebook uchovává obrovské množství informací o webových stránkách v cache, aby bylo sdílení rychlé a snadné. Když na zdi zveřejníte odkaz, Facebook nejprve načte data ze
Většina uživatelů Facebooku se alespoň jednou setkala s tím, že je někdo označil na cizí fotografii. Jakmile jste označeni, vidí vás vaši přátelé i přátelé osoby, která fotografii zveřejnila. Pokud je
Přátelské poklepání na Facebooku je jednoduchý způsob, jak dát najevo, že na někoho myslíte. Může to být pozvánka ke konverzaci nebo jen „Ahoj“. Na svém profilu nebo v e‑mailových notifikacích můžete
Jak vytvořit seznam přátel z FacebookuUdržovat přehled o přátelích na Facebooku může být obtížné, protože můžete mít až 5 000 přátel. Přátelé mohou účet smazat nebo vás odebrat ze seznamu, aniž b